demos
|
права жильцов многоэтажного дома , прошу подсказать Написане: 18.05.2007 23:40 |
|
|
Шановні юристи, адвокати, фахівці,
Прошу Вас надати юридичну допомогу, прокоментувати або дати правову оцінку по нижче означеному.
Згідно п.2 ст.10 Закону України „Про приватизацію державного житлового Фонду”, ст. 368 ЦКУ, та Рішення Конституційного Суду Справа N 1-2/2004 2 березня 2004 року N 4-рп/2004 -власники квартир багатоквартирних будинків є співвласниками допоміжних приміщень будинку (підвали, сараї, кладовки, і т.ін.), які передаються безоплатно у спільну власність громадян одночасно з приватизацією ними квартир багатоквартирних будинків. Підтвердження права власності на допоміжні приміщення не потребує здійснення додаткових дій. Керуючись нормами чинного законодавства, одинадцять мешканців будинку передали мені у власність частку своєї долі у підвальному приміщені. Посилаючись на вище вказане та враховуючи інші норми чинного законодавства, я звернувся до БТІ з проханням оформити необхідні документи, щодо виділення у приватну власність 12/96 частки підвального приміщення, що належить мешканцям будинку. Проте, мені було відмовлено, посилаючись на те, що виділення майна у власність проводиться на підставі рішення уповноважених на це органів або суду. Тоді я звернувся до управління використання та розвитку комунальної власності міськвиконкому. Від них я отримав усну відмову, посилаючись на те, що аналогічних прецедентів у місті Миколаїв ще не відбувалося, і від мешканців інших будинків з подібними заявами до них не зверталися.
Вважаю, що відмова у конституційному праві володіти, користуватися та розпоряджатися майном являється незаконною.
На підставі вище вказаного, з метою захисту конституційних прав та законних інтересів громадян, прошу надати, при можливості з посиланням на норми і статті чинного законодавства України, правову допомогу або роз’яснити мені застосування вище вказаних та інших норм чинного законодавства щодо виділення у власність 12/96 частки підвального приміщення будинку, де я мешкаю.
Чи існує на сьогодення механізм виділення частки підвального приміщення у приватну власність крім створення об’єднання мешканців в організацію?
З повагою та вдячністю
Парецький Дмитро Маркович
demos_mik@ukr.net |
|
Sviy_Urist
|
Написане: 02.08.2007 09:12 |
|
|
Справа в тому, що власники квартир справді є співвласниками допоміжних приміщень. Проте, допоміжні приміщення належать їм на праві спільної власності без виділення часток. Для передачі Вам частини підвального приміщення частиною співвласників, необхідно виділити частку цих співвласників. Це може зробити суд шляхом ухвалення відповідного рішення. _________________ Юридична допомога
Судовий захист
legal.adviser@inbox.ru |
|