Досвід, підкріплений практикою!

Видавнича організація «Юстініан»

на першу сторінку

карта сайту

зворотній зв'язок

Допомога  Допомога
Пошук  Пошук
Учасники  Учасники
Групи  Групи
Зареєструватись  Зареєструватись
Профіль  Профіль

... в суперечці народжується істина ...

» перша сторінка » юридичний форум
Юридичний форум

Увійти, щоб переглянути приватні повідомлення  Увійти, щоб переглянути приватні повідомлення
Вхід  Вхід
права жильцов многоэтажного дома , прошу подсказать

Нова тема   Відповісти    Юридичний форум -> Журнал "Українське право"
попередня тема :: наступна тема  
Автор Повідомлення
demos

права жильцов многоэтажного дома , прошу подсказать    ПовідомленняНаписане: 18.05.2007 23:40 Відповісти цитуючи

Шановні юристи, адвокати, фахівці,
Прошу Вас надати юридичну допомогу, прокоментувати або дати правову оцінку по нижче означеному.
Згідно п.2 ст.10 Закону України „Про приватизацію державного житлового Фонду”, ст. 368 ЦКУ, та Рішення Конституційного Суду Справа N 1-2/2004 2 березня 2004 року N 4-рп/2004 -власники квартир багатоквартирних будинків є співвласниками допоміжних приміщень будинку (підвали, сараї, кладовки, і т.ін.), які передаються безоплатно у спільну власність громадян одночасно з приватизацією ними квартир багатоквартирних будинків. Підтвердження права власності на допоміжні приміщення не потребує здійснення додаткових дій. Керуючись нормами чинного законодавства, одинадцять мешканців будинку передали мені у власність частку своєї долі у підвальному приміщені. Посилаючись на вище вказане та враховуючи інші норми чинного законодавства, я звернувся до БТІ з проханням оформити необхідні документи, щодо виділення у приватну власність 12/96 частки підвального приміщення, що належить мешканцям будинку. Проте, мені було відмовлено, посилаючись на те, що виділення майна у власність проводиться на підставі рішення уповноважених на це органів або суду. Тоді я звернувся до управління використання та розвитку комунальної власності міськвиконкому. Від них я отримав усну відмову, посилаючись на те, що аналогічних прецедентів у місті Миколаїв ще не відбувалося, і від мешканців інших будинків з подібними заявами до них не зверталися.
Вважаю, що відмова у конституційному праві володіти, користуватися та розпоряджатися майном являється незаконною.
На підставі вище вказаного, з метою захисту конституційних прав та законних інтересів громадян, прошу надати, при можливості з посиланням на норми і статті чинного законодавства України, правову допомогу або роз’яснити мені застосування вище вказаних та інших норм чинного законодавства щодо виділення у власність 12/96 частки підвального приміщення будинку, де я мешкаю.
Чи існує на сьогодення механізм виділення частки підвального приміщення у приватну власність крім створення об’єднання мешканців в організацію?
З повагою та вдячністю
Парецький Дмитро Маркович
demos_mik@ukr.net
Догори
Переглянути профілі учасників Відіслати приватне повідомлення Відіслати e-mail
Sviy_Urist

ПовідомленняНаписане: 02.08.2007 09:12 Відповісти цитуючи

Справа в тому, що власники квартир справді є співвласниками допоміжних приміщень. Проте, допоміжні приміщення належать їм на праві спільної власності без виділення часток. Для передачі Вам частини підвального приміщення частиною співвласників, необхідно виділити частку цих співвласників. Це може зробити суд шляхом ухвалення відповідного рішення.
Догори
Переглянути профілі учасників Відіслати приватне повідомлення Відіслати e-mail Відвідати сайт учасника
sapfermed

ПовідомленняНаписане: 20.11.2009 17:24 Відповісти цитуючи

Ну так то оно и есть - но вот на практике чутка по другому.
------------------
развитие речи
Догори
Переглянути профілі учасників Відіслати приватне повідомлення
Показувати:   
Нова тема   Відповісти    Юридичний форум -> Журнал "Українське право" Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
Сторінка 1 з 1

Перейти до:  
Ви не можете писати нові повідомлення в цю тему
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете витирати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете голосувати у цьому форумі

сайт створено студією      ~~  <*))><  ~      fishdesign

© Видавнича організація «Юстініан»

04050, м. Київ
вул. Герцена, 17/25, оф. 91
(м. Київ, 04053, а/с №39)