lenchak
|
право власності на ТЗ за набувальною давністю Написане: 05.03.2010 18:19 |
|
|
Підскажіть будь-ласка, чи пройде такий позов?
ПОЗОВНА ЗАЯВА
про визнання права власності на транспортний засіб
за набувальною давністю
08 травня 2002 року мої батьки передали Лихолат Вірі Андріївні, яка проживала за адресою: м. Бережани, вул. Л. Українки, 15А/28 гроші в сумі 5000 грн. для купівлі її автомобіля марки ВАЗ 2103, кузов №21030742202 державний номерний знак 42913 ТІ, 1977 року випуску, який належить їй на підставі свідоцтва про реєстрацію ТЗ, виданого 24 травня 2001 року за ТЕІ № 052304. Даний автомобіль був переданий мені, але, оскільки коштів на переоформлення автомобіля у мене на той час не було, автомобіль був переданий за договором дорученням АЕК № 054124 від 08 травня 2002 року із правом водити, здати в оренду, заставляти, продати, подарувати чи обміняти. Доручення видане строком на три роки. Після закінчення строку договору власник автомобіля не пред'явив вимоги про його повернення. На теперішній час виникла необхідність у переоформленні автомобіля на моє ім’я, але я цього зробити не можу, оскільки вийшов строк договору доручення, за яким я мав право це зробити. Зі слів родичів власника автомобіля мені стало відомо що вона виїхала на постійне місце поживання у Сполучені штати Америки. Весь цей час я добросовісно, відкрито, безперервно володів автомобілем, здійснював поточний ремонт, проходив технічний огляд та платив транспортний податок.
Згідно з ст. 344 ЦК України особа, яка добросовісно заволоділа чужим рухомим майном і продовжує відкрито, безперервно володіти ним протягом п’яти років, набуває право власності на це майно.
Крім доданих до заяви документів, вищевикладені обставини зможуть підтвердити наступні свідки: Лихолат І. М. та Лихолат В. О.
На підставі вищевикладеного та керуючись п. 1 ч. 1, п. 2, п. 3 ч. 1, п. 4 ст. 344 ЦК України, п. 1 ст. 3, ст. 88 ЦПК України, п. 6 ч. 1, п. 8 ч. 4 Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів
ПРОШУ:
Визнати за мною право власності за набувальною давністю на транспортний засіб марки ВАЗ 2103, кузов №21030742202 державний номерний знак 42913 ТІ, 1977 року випуску, який зареєстрований за Лихолат Вірою Андріївною.
Кого відповідачем мені писати? Можна власника? Чи треба МРЕВ? Чи можна місуеве ДАІ? |
|