Досвід, підкріплений практикою!

Видавнича організація «Юстініан»

на першу сторінку

карта сайту

зворотній зв'язок

Допомога  Допомога
Пошук  Пошук
Учасники  Учасники
Групи  Групи
Зареєструватись  Зареєструватись
Профіль  Профіль

... в суперечці народжується істина ...

» перша сторінка » юридичний форум
Юридичний форум

Увійти, щоб переглянути приватні повідомлення  Увійти, щоб переглянути приватні повідомлення
Вхід  Вхід
право власності на ТЗ за набувальною давністю

Нова тема   Відповісти    Юридичний форум -> Професійне спілкування
попередня тема :: наступна тема  
Автор Повідомлення
lenchak

право власності на ТЗ за набувальною давністю    ПовідомленняНаписане: 05.03.2010 18:19 Відповісти цитуючи

Підскажіть будь-ласка, чи пройде такий позов?

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про визнання права власності на транспортний засіб
за набувальною давністю

08 травня 2002 року мої батьки передали Лихолат Вірі Андріївні, яка проживала за адресою: м. Бережани, вул. Л. Українки, 15А/28 гроші в сумі 5000 грн. для купівлі її автомобіля марки ВАЗ 2103, кузов №21030742202 державний номерний знак 42913 ТІ, 1977 року випуску, який належить їй на підставі свідоцтва про реєстрацію ТЗ, виданого 24 травня 2001 року за ТЕІ № 052304. Даний автомобіль був переданий мені, але, оскільки коштів на переоформлення автомобіля у мене на той час не було, автомобіль був переданий за договором дорученням АЕК № 054124 від 08 травня 2002 року із правом водити, здати в оренду, заставляти, продати, подарувати чи обміняти. Доручення видане строком на три роки. Після закінчення строку договору власник автомобіля не пред'явив вимоги про його повернення. На теперішній час виникла необхідність у переоформленні автомобіля на моє ім’я, але я цього зробити не можу, оскільки вийшов строк договору доручення, за яким я мав право це зробити. Зі слів родичів власника автомобіля мені стало відомо що вона виїхала на постійне місце поживання у Сполучені штати Америки. Весь цей час я добросовісно, відкрито, безперервно володів автомобілем, здійснював поточний ремонт, проходив технічний огляд та платив транспортний податок.
Згідно з ст. 344 ЦК України особа, яка добросовісно заволоділа чужим рухомим майном і продовжує відкрито, безперервно володіти ним протягом п’яти років, набуває право власності на це майно.
Крім доданих до заяви документів, вищевикладені обставини зможуть підтвердити наступні свідки: Лихолат І. М. та Лихолат В. О.
На підставі вищевикладеного та керуючись п. 1 ч. 1, п. 2, п. 3 ч. 1, п. 4 ст. 344 ЦК України, п. 1 ст. 3, ст. 88 ЦПК України, п. 6 ч. 1, п. 8 ч. 4 Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів

ПРОШУ:

Визнати за мною право власності за набувальною давністю на транспортний засіб марки ВАЗ 2103, кузов №21030742202 державний номерний знак 42913 ТІ, 1977 року випуску, який зареєстрований за Лихолат Вірою Андріївною.

Кого відповідачем мені писати? Можна власника? Чи треба МРЕВ? Чи можна місуеве ДАІ?
Догори
Переглянути профілі учасників Відіслати приватне повідомлення
lenchak

ПовідомленняНаписане: 06.03.2010 18:22 Відповісти цитуючи

Якийсь мертвий форум... Sad
Догори
SaViOlA_8

...    ПовідомленняНаписане: 07.03.2010 19:14 Відповісти цитуючи

Потрібно писати той орган до якого ви зверталися для переоформлення
Догори
lenchak

ПовідомленняНаписане: 10.03.2010 11:50 Відповісти цитуючи

Та я також так думав, але в суді сказали писати власника
Догори
Показувати:   
Нова тема   Відповісти    Юридичний форум -> Професійне спілкування Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
Сторінка 1 з 1

Перейти до:  
Ви не можете писати нові повідомлення в цю тему
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете витирати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете голосувати у цьому форумі

сайт створено студією      ~~  <*))><  ~      fishdesign

© Видавнича організація «Юстініан»

04050, м. Київ
вул. Герцена, 17/25, оф. 91
(м. Київ, 04053, а/с №39)